Uutiset ja päivitykset

26.08.2019
Tuloksia ja uusia kuvia lisäilty!

09.09.2018
E-pentueen sivu lisätty, tuloksia päivitelty.

27.07.2018
Sivuja päivitelty. Paljon uusia kuvia ja tuloksia. E-pentue syntynyt! Pentueen sivu tulossa myöhemmin.

14.06.2016
Uusia kuvia lisätty: Boogie Woogie, Children Of Bodom, Cisse ja Coco Jambo.

10.06.2016
Uudet kotisivut! Uusia kuvia ja muita päivityksiä lisäilty. D-pentueemme on syntynyt!

Esittely


Kennel Villa Vappulan on Lohjan Vappulassa sijaitseva kotikennel, jonka ensimmäinen pentue syntyi helmikuussa 2013. Elämämme amstaffien parissa alkoi vuonna 2004, jolloin otimme yhteyttä kennel Kesseliin rotuun tutustumisen merkeissä, ja urospennun toivossa. Aapo (FIN & EE & LT MVA Kesselin Fat Boy Blue) saapui kotiimme keväällä 2005. Aapo sai kohtalon oikun seurauksena kaverikseen Kertun (C.I.B. FI MVA EE MVA EE VMVA LV VMVA VW-14 VW -15 HEL VW -14 HEL VW -15 EE VW -14 TLN VW -14 Slamdunk Phoenix Mercury) jo vuonna 2006. Kerttu on kennel Kesselin tuontinarttu, jolla on kaksi pentuetta Kesselin-kennelnimellä. Kertun toisesta pentueesta kotiimme jäi Siiri (FI MVA Kesselin Neiti Kesäheinä), jonka myötä kotilaumamme pääluku täyttyi.

Villa Vappulan A-pentue, FI & EE & LV MVA BH Oscar of Fianna x BH Kesselin Kurttu-Irmeli, näki päivänvalon 13.2.2013. Kurttu-Irmeli on ”kummityttöni”, jonka elämää olen seurannut sen syntymästä saakka. Halusin vuokrata Kurtun ensimmäisen pentueeni emäksi sen rodunomaisen luonteen ja olemuksen sekä Kurtun monipuolisen harrastuspotentiaalin vuoksi. Yhdistelmän isän, Jumin, toivoin tuovan pentueeseen ulkonäöllisesti eleganssia, mutta myös sen vahvistavan harrastuskoiran potentiaalia. Pentue on täyttänyt odotukseni, ja niiden omistajat ovat koiriinsa hyvin tyytyväisiä.

Toinen pentueeni syntyi 20.11.2013. Pentueen emä, FI MVA Kesselin Neiti Kesäheinä ”Siiri”, asuu kotonamme ja on osoittautunut terveeksi, kauniiksi ja luonteeltaan tasapainoiseksi nartuksi. Valitsin Siirinkin urokseksi Jumin, sillä A-pentue tuotti minulle vain 4 jälkeläistä. Jumi vaikuttaisi olleen oikea valinta tasapainottamaan Siirin luonteen ”heikkouksia” eli pientä toimintakykyä ja taistelutahtoa. Lisäksi Jumi toi pentuihin toivomaani ulkonäöllistä tyylikkyyttä. Yhdistelmän pennut on tutkittu terveiksi, luonnetesteihin ne ovat menossa vuoden 2016 aikana.

Kolmas pentueeni, Villa Vappulan C-pentue, syntyi 21.5.2015. Pentueen emänä oli jälleen Siiri, jolle valitsin puolisoksi Korpihillan Kuuraparran eli ”Tarmon”. Tarmo on perusterve, erinomaisin terveys- ja luonnetestituloksin varustettu uros, jonka suvusta tunnen monia koiria. Siirin ja Tarmon pentueeseen syntyi 9 hienoa pentua. Pennut ovat osoittaneet erinomaista näyttely- ja harrastuskoirapotentiaalia, ja olenkin niihin erittäin tyytyväinen!

Neljäs Villa Vappulan –pentue syntyi 27.4.2016. Pentueen emänä on oma kasvattini Armi, Villa Vappulan Ainomieli. Armin sulhaseksi valikoitui edellisen pentueeni isän täysveli Torsti (Korpihillan Kaamos). Pentueen molemmat vanhemmat ovat perusterveitä, hyvin terveystutkimustuloksin tutkittuja koiria, joilla on erinomaiset tulokset myös luonnetestistä.

Oma pääasiallinen koiraharrastukseni on näyttelyt. Lisäksi harrastelen koiriemme kanssa puuhastelumielessä tokoa ja agiltyä. Kotikoiriemme tärkein tehtävä on kuitenkin olla perheenjäseniä, jotka touhuavat mukana arkisissa askareissamme. Omana harrastuksenani olen toiminut Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry hallituksessa vuosina 2006-2016. Olin perustamassa Amstaffi-lehteä sen päätoimittajana, toimin joitakin vuosia sihteerinä ja istuin hallituksen rivijäsenenä. Amstaffiyhdistyksen jalostustoimikunnan jäsenenä olen ollut vuodesta 2015. Kasvatustoiminnan lisäksi yhdistystoiminta on minulle tärkeä rotuun ja sen tulevaisuuteen vaikuttamisen kanava.

Pennun omistajille suosittelen jonkin harrastustoiminnan pariin hakeutumista pennun kanssa. Vaikkei koirakko haaveilisikaan tavoitteellisesta harrastamisesta, pidän yhdessä puuhaamista ja pennulle tottelevaisuuden perusasioiden opettamista hyvin tärkeinä mukavan yhteiselon kannalta.

Minuun saa olla rohkeasti yhteydessä, jos olet kiinnostunut Villa Vappulan -pennusta tai amstaffista rotuna.

Laura Harva
p. 044-5231424
laura.harva@kolumbus.fi


Webdesign © Linda T. & Suvi L. Layout's photos from left to right © Lotta Viitala, Tiina Niiranen, Nelli Nora, Miina Pulkkinen.